Múlt-kor.hu

Múlt-kor bolt: Itt vásárolhatsz termékeinkből 》

Raszputyin pénisze a múzeumban

2004. május 14. 01:46

Szentpéterváron nyitják meg Oroszország első szexmúzeumát. Alapítója, az orosz tudományos akadémia prosztata-központjának orvosa, évek óta gyűjti a sikamlós témájú tárgyakat. Most igazi különlegességre akadt: gyűjteményének kincse az `őrült szerzetes`, Grigorij Raszputyin pénisze lesz - írja a Pravda online kiadása.

<

Hölgytársaságban
Igor Knyazkin az 1990-es évek elején, a kommunizmus prűd béklyóitól szabadulva fogott erotikus témájú tárgyak gyűjtésébe, s nem kis lelkesedéssel: kollekciója ma több mint 15 000 tárgyat számlál. "Azt szeretném, hogy Oroszország civilizált ország legyen, amely a jövőbe tekint, és megfelelően viszonyul az erotika témaköréhez" - nyilatkozta az orvos az orosz újságoknak.

Az erotika történetével, kultúrájával foglalkozó múzeumok sok országban léteznek. Persze a franciáknak volt merszük a legnagyobb teret szentelni a témának - átvitt és konkrét értelemben is. Hétemeletes szexmúzeumok ugyanis, melyben értékes műalkotások keverednek a pornográf giccsel és bóvlival, éjjel kettőig tart nyitva. A kétes esztétikai értékű holmikra példa a múzeum egyik legnépszerűbb kiállítási tárgya: egy meztelen nőt formázó szökőkút, melyen a víz a figura nemi szervéből spriccel ki.

A koppenhágai erotika-múzeum hatalmas népszerűségnek örvend - nem kis részt annak köszönhetően, hogy tág teret szentel a történelmi személyiségek nemi életének. Vagy talán akad a világon még egy olyan hely, ahol a gyermekek kedvence, Hans Christian Andersen, vagy a bécsi orvos, Freud Zsigmond hálószobatitkait tárják a nagyközönség elé?

Úgy tűnik, a pétervári szexmúzeum sem fog lemaradni a szoros versenyben, hiszen kollekciójának kincse Grigorij Raszputyin, II. Miklós cár udvara egyik legbefolyásosabb személyének hímtagja. "Most már semmi okunk, hogy irigykedjünk Amerikára, ahol Napóleon péniszét őrzik" - büszkélkedett Knyazkin doktor az orosz sajtónak. "A korzikai nemi szervét egy amerikai urológus kaparintotta meg 4000 dollárért egy árverésen, a hetvenes években. Csakhogy azt legfeljebb nudlinak nevezhetnénk a mi 30 centis szerszámunkhoz képest" - folytatta az orvos nem kis nemzeti büszkeséggel.

Raszputyin dédunokája, John Nekmerson ma Amerikában él. Nekmerson Matrena Raszputyinának, Raszputyin kedvenc leányának az unokája. Apja meggyilkolása után Raszputyina Nyugat-Európába menekült, és végül Amerikában kötött ki, ahol tigrisidomárként kezdett dolgozni. 1977-ben hunyt el.
John Nekmerson személyesen is ellátogatott Pétervárra. Miután saját szemével is megszemlélte őse nemi szervét, így kiáltott fel: "Biztos, hogy eredeti! Megismerem, nekem is ilyen van!"

Közben úgy tűnik, Igor Knyazkin a történelmi alakok nemi szervének valóságos szekértőjévé vált: nemrég ugyanis a Christie's londoni árverőház aukciójára hívták meg, ahol hamarosan Jeanne D'Arc ékszeres dobozba foglalt - és, mint a történelem feljegyezte, érintetlen - nemi szerve kerül kalapács alá.

A pétervári gyűjtemény egyébként nagyobbrészt kortárs darabokból áll. A szervezők ígérete szerint a szexipar legújabb vívmányai is a tárlókba kerülnek.

"Mindig sokat spekuláltam rajta, hogy melyik az emberi test legfontosabb szerve" - vallott magáról Knyazkin doktor. "Végül arra a következtetésre jutottam, hogy a szaporítószervünk az. Orvosi pályafutásom során egyre erősödött az a meggyőződésem, hogy a nemi szerveken múlik az emberi élet hossza is. Mihelyst egy ember - különösen egy férfi - felhagy a használatával 60, 70, vagy 80 éves korában, a szervezetében elindul a visszaszámlálás. A természetnek nincs szüksége egy olyan egyedre, amelyik nem szaporítóképes."

A múzeumban helyet kap egy különleges kávéház is, melyben a látogatók szokatlan, erotikus formályú edényekből ihatnak, a felszolgált frissítők pedig afrodiziákumként serkentik bennük a nemi vágyat.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

Raszputyin pénisze a múzeumban

Aktuális számunkat keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő itt!

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig

Ízelítő a Magazinból

További friss hírek

Legolvasottabb cikkeink

Facebook Twitter Tumblr

 

Váltás az asztali verzióra