Múlt-kor.hu

Anglia legnagyobb kastélyának szelleme

2003. december 22. 09:41

Videofelvétel bizonyítja: a London közelében lévő Hampton Court kastélyban kísértet járt. A biztonsági kamera felvételén rejtélyes szellem nyit ajtót.

Londoni lapok szerint Hampton Court kastély idegenvezetői nem dolgoznak az épület szellemjárta részében. A beszámolók szerint a kiállító terem melletti vészkijárat ajtajának nyitása indította be a vészcsengőt. A biztonsági kamera felvételén először nyitva állt az ajtó, majd egy furcsa figura becsapta a vészkijárat ajtaját. Az őröket sokkolta a biztonsági kamera felvétele, a rejtélyes alak arca ugyanis nem volt emberi.

Richard Wiseman, a hertfordshire-i egyetem pszichológusa szerint "ez a legjobb szellemről készült felvétel". Egy korábbi vizsgálat alapján a jelenéseket arra vezette vissza, hogy az 500 éves épületben igencsak nagy a huzat, s azt ajánlotta az illetékeseknek, hogy szigeteltessék az ajtókat és ablakokat.

A 16. századi Hampton Court kastély majdnem 200 éven át a brit királyság, politika és nemzeti történelem központja volt. Noha olykor II. Erzsébet királynő lakhelyéül is szolgál, a 18. század közepe óta már nem királyi székhely - Viktória királynő idejében megnyitották a nagyközönség előtt.

http://www.thisislondon.co.uk/
a rejtélyes alak arca nem volt emberi
A "szellemtörténetek" főszereplői:
 • Catherine Howard, VIII. Henrik lefejezett ötödik feleségének szelleme kísért fehér ruhában a Hampton Court kísértet-folyosón.
 • Jane Seymour, VIII. Henrik szülés során meghalt harmadik felesége az udvaron kísért.
 • Sibell Pennt, VIII. Henrik egyetlen fiának Edward hercegnek dajkáját Hampton templomában temették el. A templom 1829-es lebontása után megzavarták a sírhelyét és állítólag Sibell Penn azóta visszatért az egykor általa lakott szobába.
 • A Wolsey kamra egy furcsa hangulatú szoba, melyben egy fantom kutya mászkál időnként.

  Anglia legnagyobb kastélyának szelleme

 • Aktuális számunkat keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő itt!

  2019. tavasz: A vörösterror 133 napja

  Ízelítő a Magazinból

  Legolvasottabb cikkeink

  Facebook Twitter Tumblr

   

  Váltás az asztali verzióra