Múlt-kor.hu

Múlt-kor bolt: Itt vásárolhatsz termékeinkből 》

Egyszerűen elvitt egy férfi egy 19. századi festményt a Tretyakov-képtárból

2019. január 29. 10:59 MTI

A látogatók és a biztonsági őrök szeme láttára lopták el Arhip Kuindzsi 19. századi jeles orosz tájképfestő egy festményét vasárnap a moszkvai Tretyakov-képtárból.

<

Vasárnap, látogatási időben egyszerűen leemelte az orosz kulturális minisztérium szerint 120 millió rubelt (körülbelül 50 millió forintot) érő képet a falról a világhírű Tretyakov-képtárban. A fiatal férfi a képpel a hóna alatt távozott. A 19. századi orosz tájképfestő, Arhip Kuindzsi Ai-Petri. Krím című képét a tolvajjal együtt még aznap előkerítette a rendőrség.

A dolog érdekessége, hogy egy halom látogató és még a biztonsági őrök is látták az esetet, viszont csak később döbbentek rá, hogy egy vakmerő műkincslopás szemtanúi voltak. A biztonsági kamerák felvételei alapján a rendőrök még aznap elfogták a feltételezett tolvajt. A büntetett előéletű, 31 éves férfit egy Moszkva melletti faluban vették őrizetbe. A gyanúsított vallomása alapján egy közeli építkezésen elrejtve megtalálták a festményt is, amely egy Krím-félszigeti hegycsúcsot ábrázol. A hatóságok egyelőre vizsgálják, hogy voltak-e bűntársai, megbízói a képtolvajnak. A görög származású Arhip Kuindzsi (1842-1910) a 19. századi orosz tájképfestészet eredeti tehetségű újítója. Nyírfaliget című, 1882-es képét 2008-ban több mint 3 millió dollárért árverezte el a Sotheby's.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

Egyszerűen elvitt egy férfi egy 19. századi festményt a Tretyakov-képtárból

Aktuális számunkat keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő itt!

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig

Ízelítő a Magazinból

További friss hírek

Legolvasottabb cikkeink

Facebook Twitter Tumblr

 

Váltás az asztali verzióra