Múlt-kor.hu

Múlt-kor bolt: Itt vásárolhatsz termékeinkből 》

Winnetou aranyórája és parókái is gazdára találtak igen borsos áron

2019. január 29. 09:57 MTI

A francia Winnetou-színész, Pierre Brice hagyatékából származó több száz személyes tárgyat árvereztek el Berlinben, a vasárnap zárult aukció mintegy 150 ezer eurós bevételt hozott a család szóvivőjének közlése szerint.

<

Az aukcióval "szeretett férjem utolsó kívánságát teljesítem: megtanulok elengedni" - mondta Hella Brice, a színész bajorországi születésű özvegye.

Elárvereztek többek között olyan filmes relikviákat, mint Winnetou parókáit és a homlokát díszítő szalagokat, emellett magánleveleket, kosztümöket, festményeket, filmplakátokat és forgatókönyveket is - összesen mintegy 800 tételt. A legkeresettebb tárgyakat vitrinekben mutatták be. Egy aranyóra, amelyet a színész gálaesteken szmokingnadrágja bal zsebében viselt, már az aukció első órájában 3000 euróért talált gazdára.

Az árverésből származó bevétel egy részét eladományozzák, hogy kinek, azt egyelőre nem közölték. A francia színész az 1960-as években vált ismertté Karl May regényeinek megfilmesítésével, Winnetou, az apacs indián szerepében. A May által kitalált figura filmekben és fesztiválokon történt megformálásával Brice egész generációk számára jelentett bálványt.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

Winnetou aranyórája és parókái is gazdára találtak igen borsos áron

Aktuális számunkat keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő itt!

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig

Ízelítő a Magazinból

További friss hírek

Legolvasottabb cikkeink

Facebook Twitter Tumblr

 

Váltás az asztali verzióra