Múlt-kor.hu

Múlt-kor bolt: Itt vásárolhatsz termékeinkből 》

Elárverezték Jackie és JFK használati tárgyait

2003. július 21. 03:30

Az egykori amerikai elnök és feleségének 330 használati tárgya került kalapács alá

<

A kampánynapló
A most elárverezett használati tárgyakat a First Lady egykori két titkárnője ajánlotta fel. Mary B. Gallagher 11 éven át volt Jackie személyi titkárnője 1964-ig. Providencia Paredes pedig hat éven át dolgozott Kennedyné asszony mellett asszisztensként.

A rengeteg használati tárgy - naplók, ruhaneműk, fényképek - főként a Dallas körüli időszakból, illetve a merénylet utánról származnak. Jackie vélhetően szabadulni kívánt az emlékektől, ezért vált meg néhány személyes holmitól.

Az elárverezett cikkek közül az elnöki naplónak volt a legmagasabb a kikiáltási ára. Kennedy elnök személyes feljegyzései 25 ezer dollárról indultak. A naplóban, amelyet akkor írt tele, amikor elnökválasztási kampánykörútját folytatta, fellelhetők a későbbi beszédeiben elhangzott szövegtervezetek: "...az elhúzódó konfliktusok korát éljük. Ha elbukunk, akkor egy olyan sötét korszak köszönt be az emberiség életében, amihez hasonlót eddig még senki sem tapasztalt."

Valószínűleg hasonlóan kimagasló érdeklődést váltottak ki az exelnöki gatyák is. A boxeralsókba ugyanis bele volt hímezve az elnök neve. A fehérneműk mellett azonban népszerűek voltak Jackie cipői is, és ruhái is.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

Elárverezték Jackie és JFK használati tárgyait

Aktuális számunkat keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő itt!

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig

Ízelítő a Magazinból

További friss hírek

Legolvasottabb cikkeink

Facebook Twitter Tumblr

 

Váltás az asztali verzióra