Múlt-kor.hu

Múlt-kor bolt: Itt vásárolhatsz termékeinkből 》

Kigyulladt Liverpool emblematikus épülete, a Littlewoods Building

2018. szeptember 5. 13:57 MTI

Kigyulladt vasárnap este az angliai Liverpool egyik ikonikus épülete, az 1938-ban art déco stílusban épült Littlewoods Building. A tűznek nincs sérültje, mert a Littlewoods kiskereskedelmi és sportfogadási vállalatbirodalom székhelyeként emelt épület 2003 óta kihasználatlanul állt.

<

A tűzoltókat vasárnap este nyolckor riasztották a liverpooli Littlewoodshoz, és amikor kiérkeztek, csak az art déco épület teteje, később viszont már az épület negyven százaléka égett. Az oltási munkálatok még hétfő reggel is tartottak. Bár a tető és a legfelső szint kiégett, az épület nem dőlt össze, és Joe Anderson polgármester reméli, hogy a történelmi építmény megmenthető lesz.

A tűznek nincs sérültje, mert a Littlewoods kiskereskedelmi és sportfogadási vállalatbirodalom székhelyeként emelt épület 2003 óta kihasználatlanul állt. A hasznosítására kitalált ötletek javarészt megvalósulatlanok maradtak, három hónapja azonban egy részét eladták filmstúdiónak. A BBC szerint viszont a Twickenham Studios számára kiszemelt épületrészt nem érintette a tűz.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

Kigyulladt Liverpool emblematikus épülete, a Littlewoods Building

Aktuális számunkat keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő itt!

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig

Ízelítő a Magazinból

További friss hírek

Legolvasottabb cikkeink

Facebook Twitter Tumblr

 

Váltás az asztali verzióra