Múlt-kor.hu

Múlt-kor bolt: Itt vásárolhatsz termékeinkből 》

Előkerült Iwrhya, II. Ramszesz hadvezérének sírja Egyiptomban

2018. május 10. 09:59 MTI

A régészek egy „Iwrhya” nevű hadvezér síremlékét találták meg az ásatáson, amely az ókori egyiptomi Újbirodalom nekropoliszában folyik. Az egyiptomi kormány reméli, hogy az új régészeti feltárások elősegítik a 2011-es politikai válság és felkelés miatt visszaesett idegenforgalom felpezsdülését.

<

II. Ramszesz fáraó hadvezérének sírját fedezték fel egyiptomi régészek a szakkarai nekropoliszban, Kairó mellett. Az egyiptomi régészeti miniszter keddi közleménye szerint a régészek egy „Iwrhya” nevű hadvezér síremlékét találták meg az ásatáson, amely az ókori egyiptomi Újbirodalom nekropoliszában folyik.

A sír teljes feltárása tovább tart, de máris számos olyan tárgyi emléket találtak, amelyek igazolják, hogy az eltemetett és családja magas státuszt töltött be.

II. Ramszesz több mint 3000 évvel ezelőtt, húszas évei elején került a trónra a XIX. dinasztia 3. fáraójaként. Uralkodása alatt hódításaival jelentősen megnövelte az ország területét, keleten egészen Szíriáig, délen pedig a mai Szudánig is eljutott.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

Előkerült Iwrhya, II. Ramszesz hadvezérének sírja Egyiptomban

Aktuális számunkat keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő itt!

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig

Ízelítő a Magazinból

További friss hírek

Legolvasottabb cikkeink

Facebook Twitter Tumblr

 

Váltás az asztali verzióra