Múlt-kor.hu

Múlt-kor bolt: Itt vásárolhatsz termékeinkből 》

Híres emberek 10 elveszett testrésze

2018. április 25. 08:43 Múlt-kor

A meggyilkolt fasiszta diktátor, Benito Mussolini agyának nyoma veszett, amelynek egy részét az amerikaiak 1966-ban visszajuttatták az államférfi özvegyének, Rachele Mussolininek.

<

1. Einstein agyát a lángelme boncolását vezető orvos, bizonyos Dr. Thomas Harvey eltávolította és közel harminc esztendeig őrizte otthonában.

2. Bonaparte Napóleon péniszét a francia császár boncolásán jelen lévő pap, Ange Vignale szerezte meg. Napóleon nemi szerve végül egy amerikai urológusnál kötött ki, aki nem kevesebb, mint 3000 dollárt fizetett érte.

3. Az angol forradalom központi figurájának, Oliver Cromwellnek a testét a restauráció alatt kiásták, majd felakasztották és a feje kivételével egy jelöletlen sírba helyezték. Cromvell koponyája 20 éven keresztül lógott a királyi palotában, a Westminster Hallban, amelyet végül 1960-ban egy cambridge-i kápolnában helyeztek örök nyugalomra.

4. Az erotikus táncaival a nagyérdemű libidóját egekig emelő, kémkedéssel vádolt, majd kivégzett táncosnő Mata Hari feje a párizsi Anatómiai Múzeumból tűnt el a második világháborút követően.

5. A francia forradalom még halálukban sem kímélte az uralkodókat. A Napkirály XIV. Lajos sírját a feldühödött tömegek feldúlták. Az uralkodó bebalzsamozott szíve többször gazdát cserélt a feketepiacon, míg végül egy 19. századi ínyenc paleontológus William Buckland egy karácsonyi vacsora keretében elfogyasztotta.

6. A II. Miklós cár udvarában tevékenykedő, misztikus gyógyító hírnevében álló Raszputyin péniszét annak halála és a bolsevikok győzelme után, orosz arisztokrata nők Párizsba vitték. A legendák szerint varázserővel bíró testrészt végül a mágus egyik leánytestvére Mária szerezte meg, és 1977-ben bekövetkező haláláig birtokolta azt. A körberajongott péniszről később kiderült, hogy nem más, mint egy összeszáradt tengeri uborka.

7. Az amerikai elnök Abraham Lincoln ellen sikeres merényletet végrehajtó John Wilkes Booth gerincoszlopának egy részét a washingtoni Nemzeti Egészség Múzeumban őrzik.

8. A legendás apacs törzsfőnök Geronimo sírját 1918-ban feldúlták és elvitték a koponyáját. A híres indián leszármazottai majd száz évvel később pert indítottak, hogy egy, a Yale egyetemen működő titkos társaságtól visszaszerezzék a testrészt.

9. A meggyilkolt fasiszta diktátor, Benito Mussolini agyának nyoma veszett, amelynek egy részét az amerikaiak 1966-ban visszajuttatták az államférfi özvegyének, Rachele Mussolininek.

10. A Vörös Hadsereg Frakcióként elhíresült szélsőbalos nyugatnémet terrorszervezet egyik vezetőjének, Ulrike Meinhofnak az agya évtizedekig formalinban pihent. Az ügyészség ugyanis átadta a szervet az igazságügyi orvosszakértőknek, hogy kiderítsék, mitől válhat az ember szélsőségesen antiszociálissá. Az eredményeket nem hozták nyilvánosságra és az agyat végül elhamvasztották.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

Híres emberek 10 elveszett testrésze

Aktuális számunkat keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő itt!

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig

Ízelítő a Magazinból

További friss hírek

Legolvasottabb cikkeink

Facebook Twitter Tumblr

 

Váltás az asztali verzióra