Múlt-kor.hu

Múlt-kor bolt: Itt vásárolhatsz termékeinkből 》

Angliában maradhat a nagy drámaíró, Ben Jonson színházi instrukciókkal ellátott kötete

2017. november 9. 09:53 MTI

Ideiglenesen megtiltotta Ben Jonson reneszánsz drámaíró gyűjteményes kötete egyik különleges, jegyzetekkel ellátott példányának külföldre vitelét John Glen brit kulturális miniszter, hogy így az országban tartsa a ritkaságnak számító könyvet.

<

Ben Jonson magyarázatokkal kísért írásainak Workes című gyűjteményét az a veszély fenyegeti, hogy Nagy-Britannián kívülre kerül, ha nem találnak vevőt a 48 ezer fontot (16,9 millió forintot) érő könyvre - olvasható a minisztérium honlapján.

Ben Jonsont (1572-1637) Shakespeare után az angol reneszánsz legjelentősebb írójaként tartják számon. A nagy társadalmi változások korában élt, mely az angol irodalom legkiemelkedőbb alkotásait szülte. A különösen ritka kötet az egyetlen ismert dokumentum, amely megmutatja, hogyan készítettek elő egy Ben Jonson-darabot az előadására.

„A fennmaradt anyagok között különleges példány a kötet jellege és a jegyzetek nagy száma miatt. Tartalmaz színpadi instrukciókat, kellékekről szóló információkat, szövegjavításokat” - közölte a kulturális minisztérium szóvivője. Glen reméli, a kötet Nagy-Britanniában marad, hogy segítse az angol színháztörténet tanulmányozását és több információval szolgáljon Jonson műveinek előadásairól.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

Angliában maradhat a nagy drámaíró, Ben Jonson színházi instrukciókkal ellátott kötete

Aktuális számunkat keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő itt!

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig

Ízelítő a Magazinból

További friss hírek

Legolvasottabb cikkeink

Facebook Twitter Tumblr

 

Váltás az asztali verzióra