Múlt-kor.hu

Múlt-kor bolt: Itt vásárolhatsz termékeinkből 》

55 meghökkentő történet – megjelent a Múlt-kor őszi különszáma

2017. október 13. 08:34

Átverések, bizarr történetek, botrányok és tragédiák, rejtélyek, felemelő pillanatok. A Múlt-kor őszi különszámában most olyan 55 meghökkentő esetet mutatunk be, amelyekről eddig talán még sosem olvasott egy gyűjtésben. 

<

Rövid írásainkból számos érdekesség derül ki. Például, tudta-e, hogy...

...az 1920-as évek közepén egy Victor Lustig nevű férfi hiszékeny vaskereskedőknek ócskavasként eladta az Eiffel-tornyot?

...egy 63 éves özvegyasszony tanítónő 1901 októberében hajmeresztő vállalkozásba fogott: egy hordóba ült bele, hogy abban zuhanjon le az 53 méter mélységű Niagara-vízesés tetejéről?

...a Titanic, az elsüllyeszthetetlennek hitt óceánjáró hajó végzetét 14 évvel a tragédia előtt pontosan megjósolták?

...az 1660-70-es évek Franciaországában féltékeny szeretők, férjüktől szabadulni vágyó feleségek, jómódú családjuk örökségére hajtó asszonyok ezrei vásároltak különféle mérgeket kuruzslóktól, és céljaik elérése érdekében olykor még a sátáni szertartásoktól sem riadtak vissza? A mérgezési ügy szálai egészen a királyi udvarig vezettek.

...a szélesebb körben Charlotte Bach néven ismert Hajdú Károly hipnotizőr, transzvesztita, filozófus, kalandor és volt egy személyben, akinek nagy-britanniai munkásságát még bizonyos tudományos körökben is elismerték?

...a berlini olimpia sztárja, a színes bőrű Jesse Owens a selejtezőből egy kék szemű, szőke hajú német atléta, Luz Long tanácsának köszönhetően jutott be a távolugrás döntőjébe? Long annak ellenére ápolt baráti viszonyt Owensszel, hogy Rudolf Hess állítólag alaposan megdorgálta emiatt. 

...a középkori Európában legalább nyolcvanöt állatpert tartottak, amelyek során disznók ellen hoztak halálos ítéleteket, egereket száműztek és patkánycsapatokat citáltak bíróság elé?

...1917 nyarán az angliai Cottingley-ben két unokatestvér azt állította, a kertjük végében lévő pataknál találkozni lehet tündérekkel?A 16 éves Elsie el is kérte hobbifotós édesapja fényképezőgépét, hogy bizonyítékkal szolgálhasson. Fél órával később pedig az unokatestvérek már diadalittasan újságolták, hogy sikerült lekapniuk a túlvilági lényeket.

...a coloradói Fruitában élt egy lefejezett csirke? Egy elhibázott gyilkos csapás következtében Mike feje eltűnt, de ő a csodával határos módon még 18 hónapig életben maradt.

...1959-ben tíz fiatal vágott neki az Urál északi lejtőinek, ám közülük csupán egy élte túl a krimibe illő furcsaságokkal teli kalandot? A több mint különös események végére a mai napig nem sikerült pontot tenni. A kilenc fiatal titokzatos halála azóta is az orosz kriminalisztika egyik legnagyobb rejtélyének számít.

...Kim Dzsong Il az 1970-es évek végén elraboltatott egy neves dél-koreai filmrendezőt, akivel aztán megrendeztette az "észak-koreai Godzillát"? 

A Múlt-kor őszi különszáma október 13-tól kapható az újságárusoknál. 

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

55 meghökkentő történet – megjelent a Múlt-kor őszi különszáma

Aktuális számunkat keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő itt!

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig

Ízelítő a Magazinból

További friss hírek

Legolvasottabb cikkeink

Facebook Twitter Tumblr

 

Váltás az asztali verzióra