Múlt-kor.hu

Múlt-kor bolt: Itt vásárolhatsz termékeinkből 》

Idén is megrendezésre kerül a Nagy Imre és kora történelmi emlékverseny

2017. szeptember 13. 15:14

A Nagy Imre Alapítvány és Emlékház idén is meghirdeti a Nagy Imre és kora történelmi emlékversenyt. A kezdeményezés sikerére való tekintettel ismét lehetőség nyílik a középiskolás diákok számára, hogy próbára tegyék tudásukat.

<

A Nagy Imre Alapítvány és Emlékház 2003 óta foglalkozik Nagy Imre miniszterelnök életének, az 1956-os forradalomban és szabadságharcban betöltött szerepének a fiatal generációkkal való megismertetésével. Az Alapítvány kitűzött célja, hogy kiállítása és a honlapján található egyéb források segítségével a tankönyvi alapismereteken túlmutató, mélyebb és átfogóbb képet adjon Nagy Imre tevékenységéről, az 1956-os forradalomról valamint a Rákosi- és Kádár-korszakról.

A Nagy Imre Alapítvány ezért idén is meghirdeti a Nagy Imre és kora történelmi emlékversenyt. A kezdeményezés sikerére való tekintettel ismét lehetőség nyílik a középiskolás diákok számára, hogy próbára tegyék tudásukat a II. világháború utáni magyar történelemmel és az 1956-os forradalommal kapcsolatban. A győztesek az erkölcsi dicsőségen túl értékes technikai eszközöket nyerhetnek, amelyek használatával tovább mélyíthetik a történelemről és a világról meglévő ismereteiket. 

A verseny menete:

A verseny két fordulóban zajlik. Az első fordulóban egy előre meghatározott témáról kell írásbeli dolgozatot benyújtani 2017. október 31-ig. A továbbjutó csapatoknak a Nagy Imre Emlékházban (1026 Budapest, Orsó u. 43.) rendezik meg a döntőt 2017. november második felében.

Jelentkezni az Alapítvány honlapján és a facebook oldaláról letölthető űrlap kitöltésével és beküldésével lehet 2017. október 1-ig.

A kitöltött űrlapokat a [email protected] email címre várják.

Az írásbeli feladat témakörét a jelentkezést követően közlik a versenyzőkkel.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

Idén is megrendezésre kerül a Nagy Imre és kora történelmi emlékverseny

Aktuális számunkat keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő itt!

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig

Ízelítő a Magazinból

További friss hírek

Legolvasottabb cikkeink

Facebook Twitter Tumblr

 

Váltás az asztali verzióra