Múlt-kor.hu

Múlt-kor bolt: Itt vásárolhatsz termékeinkből 》

500 éves városfalra bukkantak Antwerpenben a villamoshálózat bővítésekor

2017. augusztus 2. 14:29 MTI

Egy hat méter magas városfalra bukkantak régészek az antwerpeni villamoshálózat bővítésekor. A szakemberek az elmúlt két héten az 500 éve épült monumentális városfal feltárásán dolgoztak. A lelőhely nagy részét befedik, hogy érintetlen maradjon, mielőtt megkezdik az új út építését fölötte.

<

"Más városokhoz hasonlítva ez a maga korában és még ma is egy valóban hatalmas és impresszív mestermunka" - hangsúlyozta Femke Martens régész. A szakemberek feltártak két hatalmas pillért, ami a város Vörös-kapujához vezető híd része volt. A középkori városkapu nemcsak a város egyetlen be- és kivezető útvonalán állt, de rajta keresztül érkezett édesvíz a város sörfőzdéinek, akik arra panaszkodtak, hogy a savanyú víz tönkreteszi terméküket.

A városfal és a híd a villamosútvonal formatervezésének integrált része lesz, az utasok és a gyalogosok számára láthatóvá teszik, az Operaplein nevű új pláza részeként. De a lelőhely nagy részét befedik, hogy érintetlen maradjon, mielőtt megkezdik az új út építését fölötte.

"A következő évtizedekben nem fogjuk látni. Ez az egyik oka annak, hogy miért volt számunkra fontos jól dokumentálni az egész feltárást" - hangoztatta Martens.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

500 éves városfalra bukkantak Antwerpenben a villamoshálózat bővítésekor

Aktuális számunkat keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő itt!

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig

Ízelítő a Magazinból

További friss hírek

Legolvasottabb cikkeink

Facebook Twitter Tumblr

 

Váltás az asztali verzióra