Múlt-kor.hu

Múlt-kor bolt: Itt vásárolhatsz termékeinkből 》

A Papin nővérek rejtélyes horrorgyilkossága, amely máig izgalomban tartja a kutatókat

2017. július 4. 15:02

1933-ban egy különös kegyetlenséggel elkövetett gyilkosság rázta meg Franciaországot. A súlyosan traumatizált környezetben felnőtt cselédlányok, Christine és Lea Papin tettében egyesek kicsinyes bosszút, mások az elnyomott munkásosztály lázadását látták.

<

Egy brutális gyilkosság...

Christine és Lea Papin rendkívül rossz családi körülmények között nőtt fel, amit a kettejük közt kialakuló nagyon szoros kapcsolatra támaszkodva tudtak átvészelni. A két lánynak volt egy idősebb nővére is, Emilia, aki apácaként belépett egy zárdába miután apjuk állítólag megerőszakolta őt. A két lány szintén gyakran volt tanúja és elszenvedője különféle fizikai és lelki bántalmazásnak.

Az addig Franciaország nyugati részén, Le Mans környéki kisebb településeken élő család a szülők válásával végül teljesen széthullott és a két lány elmegyógyintézetbe került, hogy ott kezeljék az évek során átélt traumák okozta problémáikat. Az itt töltött évek alatt a testvérek teljesen elválaszthatatlanok lettek egymástól, ugyanakkor más emberek csak nagyon ritkán látták őket egymáshoz beszélni, ami miatt elterjedt a pletyka, hogy telepatikus úton kommunikálnak egymással.

Miután kiengedték őket az intézetből, cselédnek szegődtek, de mindig határozottan ragaszkodtak ahhoz, hogy párban dolgozhassanak, hogy ne kelljen elválniuk egymástól. 1926-ban egy Le Mans városában élő nyugdíjas közjegyző, René Lancelin villájában kaptak állást mint bentlakó szobalányok. A hatalmas házban René feleségével és felnőtt lányukkal lakott együtt.

Christine és Lea napi 14 órát dolgoztak naponta és hetente egy fél szabadnapjuk volt – ami összességében a korabeli házicselédek megszokott munkaterhelése volt Franciaországban. A két lány szinte semmiféle érdeklődést nem mutatott a külvilág iránt – továbbra is kettesben töltötték szinte minden pillanatukat. Mindez azonban egy cseppet sem zavarta munkáltatójukat, lévén a testvérek éveken keresztül alázatosan és szorgalmasan végezték munkájukat.

1933. február 2-án aztán szörnyű tragédiába torkollott a Lancelin család és a Papin nővérek együttélése. Aznap este René az előzetes tervek szerint egy barátjuk házában találkozott volna feleségével, ahol közösen vacsoráztak volna. Madame Lancelin azonban csak nem érkezett meg és a várakozásba beleunt férj végül hazaindult megkeresni őt. Ahogy közeledett otthonához feltűnt neki, hogy minden lámpa le van kapcsolva és mindössze a cselédszoba ablakán szűrődik ki halvány gyertyafény. Amikor felfedezte, hogy az ajtók zárva voltak, René gyanút fogott és egyenesen a rendőrséghez ment.

A rendőrökkel visszatérő tulajdonos végül sikeresen bejutott a házba, ahol a szemük elé tárult az, amit az esetet vizsgáló pszichiáter, Jacques Lacan mindössze úgy jellemzett, mint a „vér orgiája”. René felesége és lánya, Geneivéve a rendkívül kegyetlen halált halt: szemüket kinyomták, arcukat pedig felismerhetetlenségig eltorzították.

A Papin testvéreket a cselédszobában találták meg. A két lány meztelenül feküdt az ágyon és mindketten azonnal beismerő vallomást tettek – nyugodtan, a megbánás legkisebb jele nélkül. A nyomozók gondosan összegyűjtötték a gyilkos „fegyvereket”: egy konyhakést, egy kalapácsot és egy ón fazekat.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

A Papin nővérek rejtélyes horrorgyilkossága, amely máig izgalomban tartja a kutatókat

Aktuális számunkat keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő itt!

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig

Ízelítő a Magazinból

További friss hírek

Legolvasottabb cikkeink

Facebook Twitter Tumblr

 

Váltás az asztali verzióra