Múlt-kor.hu

Múlt-kor bolt: Itt vásárolhatsz termékeinkből 》

Római kori fürdőházra bukkantak Angliában

2017. június 1. 09:45 MTI

Egy római kori fürdőház maradványaira bukkantak régészek a dél-angliai Chichester egyik közparkja alatt, a luxusfürdőház egy nagyon nagy méretű magánházhoz tartozhatott - adta hírül a BBC News honlapja.

<

A régészek radarvizsgálatokkal fedezeték fel három római kori épület maradványait Chichester Priory parkjának zöld gyepe alatt, kettő városi lakóház, egyiknek saját magánfürdőháza volt. A páratlanul jól felszerelt lakóháznak a város leggazdagabb embere lehetett a tulajdonosa - mondta el James Kenny régész.

A felfedezés jelentősége abban áll, hogy a maradványok több mint ezer éven át fennmaradtak egy állandóan lakott városban. Páratlan dolog ilyen jó állapotú római kori maradványokat látni - tette hozzá James Kenny. A régész szerint a maradványok valószínűleg a 3. századból valók, és a házak eredetileg egy olyan utcában álltak, amely megsemmisült, amikor a második világháború idején egy víztárolót építettek a parkban.

A radarvizsgálatok egy másik római kori utca létezését is felfedték a térségben, ám azt nem fogják feltárni a régészek. A jelenleg is folyó ásatások után a zöld területet eredeti állapotába állítják vissza, a leleteket állandó kiállításon fogják bemutatni.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

Római kori fürdőházra bukkantak Angliában

Aktuális számunkat keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő itt!

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig

Ízelítő a Magazinból

További friss hírek

Legolvasottabb cikkeink

Facebook Twitter Tumblr

 

Váltás az asztali verzióra