Múlt-kor.hu

Múlt-kor bolt: Itt vásárolhatsz termékeinkből 》

Angliában találták meg függetlenségi nyilatkozat egy másolatát

2017. április 24. 15:11 MTI

Az amerikai függetlenségi nyilatkozat egy pergamenmásolatára bukkantak harvardi kutatók egy dél-angliai archívumban. A pergamen eredetileg Richmond hercegé lehetett, akit a “radikális hercegként” emlegettek, mivel az amerikaiakat támogatta a függetlenségi háborúban.

<

A Boston Globe pénteken számolt be arról, hogy a Harvard Egyetem két tudósa, Emily Sneff és Danielle Allen megtalálta a történelmi dokumentum egy másolatát. A függetlenségi nyilatkozat eredeti példányát a washingtoni Nemzeti Archívumban őrzik.

A két kutató szerint a másolat az 1780-as évekből származik. Mint elmondták: a dokumentumra a chichesteri archívumban bukkantak rá. A pergamen eredetileg Richmond hercegé lehetett, akit a “radikális hercegként” emlegettek, mivel az amerikaiakat támogatta a függetlenségi háborúban.

A kutatók arról is beszámoltak, hogy a sussexi változatban az aláírók nevei nem az államok szerinti bontásban szerepelnek, ebben különbözik az eredeti irattól. A másolat New Yorkban, vagy Philadelphiában készülhetett – fűzték hozzá.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

Angliában találták meg függetlenségi nyilatkozat egy másolatát

Aktuális számunkat keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő itt!

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig

Ízelítő a Magazinból

További friss hírek

Legolvasottabb cikkeink

Facebook Twitter Tumblr

 

Váltás az asztali verzióra