Múlt-kor.hu

Múlt-kor bolt: Itt vásárolhatsz termékeinkből 》

Arab telivéreket ábrázoló sziklarajzokra leltek Kínában

2017. január 5. 12:21 MTI

Kínai és német régészek szerint arab telivéreket ábrázolnak azok a kétezer éves sziklarajzok, amelyeket az észak-kínai belső-mongóliai autonóm régió Jinsan-hegységében fedeztek fel.

<

Az észak-kínai sziklarajz-kutató intézet vezetőjeként dolgozó Vu Csia-caj szerint a kutatók tucatnyi sziklarajzot találtak, amelyek az arab telivéreken kívül egyéb állatokat és embereket is ábrázolnak.Kifejtette, a Jinsan-hegységben felfedezett rajzok az eddig talált legkorábbi ilyen típusú leletek lehetnek.

A képeken szereplő lovakon páncél, bőrnyereg és kengyel van. A rajzokat nagyjából Kr. e. 210-ben készítették, amikor a hunok háborúban álltak egy észak-kínai nomád törzzsel. A régészek eddig több mint tízezer ősi sziklarajzot tártak fel a Jinsan-hegységben. A képek a szakemberek szerint azt sugallják, hogy a hunok kereskedelmi kapcsolatban álltak Ázsia nyugati és Afrika északi részével.

Ugyancsak Belső-Mongóliában végzett korábbi ásatások során bronzból és agyagból készült arabtelivér-figurákat fedeztek fel a régészek.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

Arab telivéreket ábrázoló sziklarajzokra leltek Kínában

Aktuális számunkat keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő itt!

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig

Ízelítő a Magazinból

További friss hírek

Legolvasottabb cikkeink

Facebook Twitter Tumblr

 

Váltás az asztali verzióra