Múlt-kor.hu

Múlt-kor bolt: Itt vásárolhatsz termékeinkből 》

Mi a közös a Mein Kampfban és A szürke ötven árnyalatában?

2014. január 9. 12:16

A szürke ötven árnyalata és más erotikus-romantikus könyvek " tendenciáit" követi a Mein Kampf, amely nagyon jól teljesít az e-könyvek piacán - írta a The Independent.

<

Chris Faraone szerint miközben a Hitler világnézetét összesűrítő mű nyomtatott változata a jól ismert okok miatt szinte láthatatlan a könyvpiacon, a Mein Kampf elektronikus könyvváltozatai rendre feltűnnek a húsz legkelendőbb politikai, történelmi és filozófiai művek listáján, például az Amazonon vagy az iTuneson - az Amazon brit oldalán például a negyedik helyre futott be a történelmi könyvek között.

A bostoni The Phoenix újságírója esszéjében amellett érvel, hogy a Mein Kampf "hasonló trendet követhet, mint a romantikus vagy erotikus regények"; Faraone szerint az emberek nem veszik meg a könyvet a boltokban, s nem akarják, hogy valaki meglássa azt a könyvespolcukon, ahogy azt sem vállalják, hogy a metrón ülve olvassák.

Faraone a több száz olvasói komment alapján arra a megállapításra jutott, hogy az olvasók inkább e-könyv formában veszik meg a Mein Kampfot, majd ha végeztek vele, törlik a mappát a számítógépükről - valahogy úgy, ahogy az például A szürke ötven árnyalata esetében is történik.

A szerző azt írja, hogy a Mein Kampf népszerűsége mögött a könyv új, 99 centes digitális változatának megjelenése áll. Az Elite Minds Inc. kiadó elnöke, Michael Ford szerint a "számok nagyszerűek", de elismerte: voltak erkölcsi aggályai a megjelentetés kapcsán, mivel félt, hogy a könyvet "rossz célra használják", ezért nem is nagyon reklámozta.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

Mi a közös a Mein Kampfban és A szürke ötven árnyalatában?

Aktuális számunkat keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő itt!

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig

Ízelítő a Magazinból

További friss hírek

Legolvasottabb cikkeink

Facebook Twitter Tumblr

 

Váltás az asztali verzióra