Múlt-kor.hu

Múlt-kor bolt: Itt vásárolhatsz termékeinkből 》

Fodor Pál az MTA Bölcsészettudományi Kutatóközpontja élén

2012. december 3. 14:29

Az MTA megújuló intézethálózata tizenkét vezetőjének adta át kinevezését Pálinkás József, az Akadémia elnöke. A tíz kutatóközpont élére kinevezett főigazgatókat és a két kutatóintézet vezetésével megbízott igazgatókat az együttműködési lehetőségek jobb kihasználására, valamint tehetséges fiatalok felkutatására biztatta.

<

Egy évvel azután, hogy tavaly decemberben az MTA rendkívüli, 182. közgyűlése 74,9 százalékos többséggel támogatta az Akadémia kutatóintézet-hálózatának megújítását szorgalmazó elnöki előterjesztést, Pálinkás József vezetői kinevezéseket adott át.

Fodor Pál, az MTA Bölcsészettudományi Kutatóközpont főigazgatója az elmúlt év legfontosabb feladatának a hét intézet munkájának összehangolásával kialakított, működőképes rend megteremtését tartotta. Az egyik legnagyobb sikerüknek azt nevezte, hogy ezt a kutatóközponton belül folyó munka, az egyes intézmények és az diszciplináris érdekek összeegyeztetésével tudták elérni.

"Rendkívül nagy eredmény a MTA BTK pénzügyi helyzetének stabilizálása, ami a sikeres és kitartó pályázásnak köszönhető" – emelte ki Fodor Pál, aki a következő időszak feladatai közül a már korábban kidolgozott, interdiszciplináris és intézetközi projektek életre keltését, az együttműködés további fejlesztését, a belső és külső értékelési rendszer hathatós érvényesítését említette. Véleménye szerint tudományos eredményeik sokkal hatékonyabb és erőteljesebb kommunikációjára van szükség, és javítaniuk kell még az általa vezetett intézmény nemzetközi pályázatokon való szereplésén is.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?


	Fodor Pál az MTA Bölcsészettudományi Kutatóközpontja élén

Aktuális számunkat keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő itt!

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig

Ízelítő a Magazinból

További friss hírek

Legolvasottabb cikkeink

Facebook Twitter Tumblr

 

Váltás az asztali verzióra