Múlt-kor.hu

Múlt-kor bolt: Itt vásárolhatsz termékeinkből 》

Viktória királynő levelei az interneten

2012. április 24. 10:20 MTI

II. Erzsébet királynő uralkodásának hatvanadik évfordulója alkalmából a Királyi Archívum megemlékezik az uralkodónő legendás elődeiről, és ebből az alkalomból új honlapján eddig nem látott információk olvashatók Viktória királynőről.

<

Viktória királynő 1837-1901 között ült a brit trónon, ezzel a királyság leghosszabban hatalmon lévő uralkodója lett. A www.royal.gov.uk internetes oldalon a királynő levelei, jegyzetei mellett festmények, fotók és videók is láthatók.

Egyes dokumentumok az uralkodó érzelemvilágába is bepillantást engednek. Ilyen például az az 1836-ban íródott levele, amelyben későbbi férjével, Albert herceggel való első találkozásáról mesél. "Annyira értelmes, olyan barátságos, olyan jó és szeretetre méltó. Ráadásul neki van a legnagyszerűbb, legkellemesebb megjelenése, amit csak el lehet képzelni" - írta levelében a fiatal trónörökös.

Viktória és Albert nagyon boldogok voltak házasságukban, összesen kilenc gyermekük született. Albert 1861-es halála nagyon megrázta Viktória királynőt, aki aztán élete végéig gyászruhában járt.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?


	Viktória királynő levelei az interneten

Aktuális számunkat keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő itt!

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig

Ízelítő a Magazinból

További friss hírek

Legolvasottabb cikkeink

Facebook Twitter Tumblr

 

Váltás az asztali verzióra