Múlt-kor.hu

Múlt-kor bolt: Itt vásárolhatsz termékeinkből 》

Játszd újra 3D-ben!

2012. március 27. 15:22

Fényes győzelem Piskinél, nemzeti tragédia Mohácsnál. Hogy minek mekkora szerepe van a győzelemben vagy vereségben, az kiderül a Magyar Nemzeti Digitális Archívum által indított Magyar történelmi csaták 3D-ben című sorozatból.

<

A bemutatandó játékcsaláddal a magyar történelem kiemelkedő csatái kelnek majd életre és válnak játszhatóvá. A korhű környezetben, katonai felszerelésben küzdő seregekkel újrajátszható lesz minden csata, és csak a játékosok ügyességén és eszén múlik, mi történik.

A virtuális játékot oktatási segédanyagként is lehet majd használni, hiszen a Magyar Nemzeti Digitális Archívum távolabbi terve, hogy a közgyűjtemények digitalizált anyagai felhasználhatóak legyenek az oktatásban. Ezt a célt szolgálják majd azok a MaNDA-pontok, amelyek oktatási intézményekben, könyvtárakban lesznek elérhetőek és ingyenesen letölthetőek a felhasználók számára.

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium Kulturális Államtitkárságának és a Magyar Nemzeti Digitális Archívumnak ma délelőtt tartott közös sajtótájékoztatóján Szőcs Géza kultúráért felelős államtitkár, Lovas Lajos MaNDA főigazgatója és Baltavári Tamás történész voltak a meghívott vendégek.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?


	Játszd újra 3D-ben!

Aktuális számunkat keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő itt!

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig

Ízelítő a Magazinból

További friss hírek

Legolvasottabb cikkeink

Facebook Twitter Tumblr

 

Váltás az asztali verzióra