Múlt-kor.hu

Múlt-kor bolt: Itt vásárolhatsz termékeinkből 》

Kiállítás Rákosiról

2012. március 13. 15:59

Hatvan évvel ezelőtt 1952. március 9-én nyílt meg a Rákosi Mátyás 60. születésnapjára rendezett grandiózus tárlat a Néprajzi Múzeum mai épületében, a volt Igazságügyi Palotában.

<

A kiállítás a Rákosi születésnapjára készített, illetve az őt köszöntő ajándékokat mutatta be.Többek között nagy anyagot vonultatott föl a népművészeti alkotók munkáiból. A hímzett és szövött textíliák, kerámiák, fa- és szarufaragások, karikás ostorok, népviseletes babák, díszalbumok mellett jellegzetes tárgycsoportot alkottak a különböző gépek, szerszámok kicsinyített másai.

A hatalmas anyag a teremsorokon kívül a második emeleti galériákat és folyosókat is megtöltötte. Az egykori esemény 60. évfordulóján megnyíló alkalmi, további kutatásra ösztönző tárlat a Néprajzi Múzeum és a Magyar Nemzeti Múzeum gyűjteményeiből válogatott műtárgyak segítségével idézi meg az épület történetének ezt a nem mindennapi "sztárkiállítását".

A kiállításcím egyben élő e-mail kapcsolat. Várják az emlékeket, kommenteket akár a 60 évvel ezelőtti, akár a most látható kiállítással és tárgyakkal kapcsolatban.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?


	Kiállítás Rákosiról

Aktuális számunkat keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő itt!

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig

Ízelítő a Magazinból

További friss hírek

Legolvasottabb cikkeink

Facebook Twitter Tumblr

 

Váltás az asztali verzióra