Múlt-kor.hu

Múlt-kor bolt: Itt vásárolhatsz termékeinkből 》

Eltemetett vasbeton hidat azonosítottak Nógrádban

2007. október 15. 16:00

Eltemetett, hétnyílású vasbeton hidat találtak Nógrád megyében a hidászok - hangzott el a 48. Hídmérnöki Konferencián, amelynek Eger és Salgótarján közösen adott otthont.

<

Hagyomány, hogy minden évben a rendező megye hídtörténeti összefoglalóját vehetik kézbe a hidászok. Az idén Nógrád megye hídjainak történetéről kaptak 170 oldalas, 300-nál is több képpel és rajzzal illusztrált kiadványt. A könyv szerzői az anyaggyűjtés során bukkantak rá a Salgótarján külterületén lévő hídra, amelyet bánya meddővel temettek el.

A somlyói völgyhíd eredetileg 200 méter hosszú, hétnyílású, igényes kivitelű vasbeton híd volt. A kőszénbánya szállítási feladatainak megoldására építették 1911-1912 között - derül ki a Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központ közleményéből.

48. Hídmérnöki Konferencián mintegy félezer szakember vett részt. A magyar szaktekintélyeken túl Ausztriából, Franciaországból, Horvátországból, Németországból és Szlovákiából is érkeztek vendégek. A nemzetközi hídkülönlegességek mellett Nógrád megye hídjai, és ezen belül az Ipoly hidak kerültek középpontba.

A 49. Hídmérnöki Konferenciának 2008-ban Veszprém megye ad majd otthont.

(Múlt-kor/MTI)

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

Eltemetett vasbeton hidat azonosítottak Nógrádban

Aktuális számunkat keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő itt!

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig

Ízelítő a Magazinból

További friss hírek

Legolvasottabb cikkeink

Facebook Twitter Tumblr

 

Váltás az asztali verzióra