Múlt-kor.hu

Múlt-kor bolt: Itt vásárolhatsz termékeinkből 》

Pajzán levelekkel hódított a szexuálisan túlfűtött cár

2007. március 28. 17:00

A liberális urakodó későbbi cárnével folytatott viszonya egyáltalán nem volt szemérmes, és a levelek annak minden apró részletét bemutatják.

<

II. Sándor cár (1855-1881), a jobbágyfelszabadítás úttörője 1841-ben vette feleségül Hesse-i Máriát, aki hat fiúval és két lánnyal ajándékozta meg őt. Amikor azonban 1866-ban találkozott Jekatyerina `Kátya` Dolgorukajával, egy nemesi család 19 éves lányával, a 48 éves uralkodó szíve lángra lobbant.

Kátya egy rövid megkörnyékezést követően lakosztályt kapott a szentpétervári Téli Palotában, ahol a szobáját egy titkos lépcsőház kötötte össze a cáréval. A viszonyuk részleteit még ma sem ismerik, hiszen az arra vonatkozó iratok még most is a Moszkvai Állami Levéltár mélyén rejtőznek. Ezért jelent hát újdonságot az a hét levél, amely a kölni Venator&Hanstein aukciósházban kerül kalapács alá. A levelek kikiáltási ára darabonként 13-19 ezer euró (3-4,5 millió forint) között mozog.

Sándor leveleiből kiderül, hogy hamar a nő varázsa alá került. "Angyalom, kincsem, bálványom" - írta a cár 1869. február 14-én, készülve aznap esti találkájukra. A következő nap pedig a következőképp emlékezett: "Várok a pillanatra, hogy újra karjaidban találjam, és a szívedhez nyomjam magam". A pillanat már aznap este bekövetkezhetett, mert február 16-án a cár azt írta magáról, hogy "eltelt a szeretkezés élvezetétől". Kátyát sem kellett félteni, 1871-ben a következőket írta szerelmének: "Remélem, hogy holnap háromszor is szeretkezhetünk".

A nő a legtöbbször igen szabadszájúan írta le, hogy miként készül a cárral való szerelmi légyottjára. A levelek dúskálnak a kódolt kifejezésektől: a "Bingerle" szó például a szeretkezést jelentette, míg szerelmi fészküket a "nid" szó rejtette. Kátya cárt a levelekben "kis kakukkomnak" nevezte, és sokszor teljesen nyíltan írt a nemi szervekről is, és egy rövid erekciós problémát is megörökített.

Sándornak és Kátyának három törvénytelen gyereke született, és miután a cárné 1880-ban meghalt, Sándor feleségül vette szeretőjét, és még egy gyerekük született. A cár azonban 1881-ben merénylet áldozata lett, ekkor Kátya elhagyta az országot, és Franciaországba költözött, ahol 1922-es haláláig élt. Néhány életrajzíró II. Sándort már korábban is nagy szoknyabolondnak festette le, és az 1959-es Katia című mozifilm óta - amelyben Curt Jürgens és Romy Schneider keltette életre a szerelmeseket - sokan hittek ebben a viszonyban, ám annak szenvedélyessége és nyílt szexualitása még a kutatókat is meglepte.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

Pajzán levelekkel hódított a szexuálisan túlfűtött cár

Aktuális számunkat keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő itt!

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig

Ízelítő a Magazinból

További friss hírek

Legolvasottabb cikkeink

Facebook Twitter Tumblr

 

Váltás az asztali verzióra