Múlt-kor.hu

Múlt-kor bolt: Itt vásárolhatsz termékeinkből 》

Szkeptikusok szervezik a Darwin-napot

2007. február 5. 18:00

Darwin-napi megemlékezésre buzdít a Szkeptikus Társaság február 12-én. Tavaly 18 országban több mint hatszáz eseményt szerveztek az evolúciós elmélet atyjának tiszteletére.

<

A szervezet az esemény tiszteletére létrehozta www.darwinnap.hu oldalt, ahol az idei programok bemutatása mellett cikkek olvashatók az evolúcióról, Charles Darwinról, könyv- és linkajánlók kereshetők további forrásanyagokhoz, és letölthetõ Darwin A fajok eredete címû mûve is.

A honlapról egyebek között megtudható, hogy az egyedi ünnepen a Pécsi Tudományegyetemen és a Szegedi Tudományegyetemen előadásokat tartanak az evolúciós vitákról, Budapesten, a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtárban pedig már látható a Darwin életét és munkásságát bemutató kiállítás. A nagyobb, szervezett programok mellett kisebb ünnepségeket is lehet rendezni, ezekhez a szervezők reményei szerint a honlapról is merítenek majd ötleteket.

Hraskó Gábor biológus, "szkeptikus" az MTI-nek elárulta: az eseményeket nem ők szervezik, csak fórumot biztosítanak azok bemutatásához, de abban reménykednek, hogy előbb utóbb minél többen csatlakoznak a kezdeményezéshez.

Az igazi nagy nemzetközi ünnepségre azonban 2009-ben kerül majd sor: ekkor lesz Charles Darwin születésének 200. évfordulója, és ebben az esztendőben lesz 150 éve annak, hogy megjelent Darwin legismertebb és legjelentősebb műve, A fajok eredete.

(Múlt-kor/MTI)

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

Szkeptikusok szervezik a Darwin-napot

Aktuális számunkat keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő itt!

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig

Ízelítő a Magazinból

További friss hírek

Legolvasottabb cikkeink

Facebook Twitter Tumblr

 

Váltás az asztali verzióra