Múlt-kor.hu

Múlt-kor bolt: Itt vásárolhatsz termékeinkből 》

Az egri vár a legnépszerűbb vidéki múzeum

2006. május 18. 15:09

Az elmúlt évben 417 ezer látogatót fogadott az egri vár; ez azt jelenti, hogy a Dobó István Vármúzeum a leglátogatottabb vidéki múzeum Magyarországon - közölte az intézmény vezetője.

<

Országos viszonylatban a vár a negyedik legnépszerűbb a múzeumok sorában - mondta Petercsák Tivadar a sajtótájékoztatón. Emlékeztetett arra, hogy a korábbi esztendőkben rendre az egri vár volt az ország leglátogatottabb kiállítóhelye. Ugyanakkor, miközben számos budapesti múzeum ma már ingyenesen megtekinthető, Egerben ma is fizetni kell, illetve a `mega-kiállítások` miatt is elhúztak a fővárosi intézmények.

Petercsák Tivadar, az elmúlt év eredményei között említette, hogy megkezdődött a megyei múzeumi szervezethez tartozó, a Mátra Múzeumnak otthont adó gyöngyösi Orczy-kastély kétmilliárd forint értékű rekonstrukciója. Átadták a konferencia-központot és új kiállítóhelyeket magában foglaló Dobó-bástyát Egerben. Az idei év terveiről szólva kiemelte, hogy pályázatot nyújtanak be az egri vár gótikus palotájának kibővítésére, illetve a középkori püspöki dézsma-pince rekonstrukciójára is.

(Múlt-kor/MTI)

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

Az egri vár a legnépszerűbb vidéki múzeum

Aktuális számunkat keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő itt!

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig

Ízelítő a Magazinból

További friss hírek

Legolvasottabb cikkeink

Facebook Twitter Tumblr

 

Váltás az asztali verzióra