Múlt-kor.hu

Múlt-kor bolt: Itt vásárolhatsz termékeinkből 》

A katalán fővárosba látogatnak a Brassai néven világhírűvé vált Halász Gyula művei

2018. február 20. 11:31 MTI

Brassai (1899-1984) alkotásaiból nyílik vándorkiállítás kedden Barcelonában; a világhírű magyar származású fotóművész műveit utoljára 25 évvel ezelőtt lehetett látni spanyolországi tárlaton. A Mapfre alapítvány barcelonai kiállítótermében május 13-ig megtekinthető műveket a világ számos jelentős múzeumából gyűjtötték össze.

<

A több mint 200 darabból álló kiállítási anyagot Peter Galassi, a New York-i Modern Művészetek Múzeumának (MoMA) egykori főkurátora állította össze tizenkét témakörbe rendezve, úgy, hogy átfogó képet adjon a Halász Gyula néven az erdélyi Brassóban született alkotó munkáságáról, és meghatározó alkotásokat is bemutasson életművéből.

Láthatók lesznek például felvételek az ikonikus Éjszakai Párizs-sorozatból, a francia Minotaure magazin számára készített művészportréi, vagy a Harper's Bazaar megbízásából Franciaországban, Spanyolországban, Svájcban, az Egyesült Államokban és Brazíliában készült utcaképei.

A Mapfre alapítvány barcelonai kiállítótermében május 13-ig megtekinthető műveket a világ számos jelentős múzeumából gyűjtötték össze, érkeztek képek például a New York-i Metropolitan Múzeumból és a párizsi Pompidou Központból is.

A tárlatot Barcelona után Madridban mutatják be május 31. és szeptember 2. között, majd tovább viszik San Franciscóba, ahol novembertől jövő év februárjáig a modern művészetek múzeumában lesz látható.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

A katalán fővárosba látogatnak a Brassai néven világhírűvé vált Halász Gyula művei

Aktuális számunkat keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő itt!

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig

Ízelítő a Magazinból

További friss hírek

Legolvasottabb cikkeink

Facebook Twitter Tumblr

 

Váltás az asztali verzióra