Múlt-kor.hu


	A házi számítógép hőskora

A házi számítógép hőskora

2012. április 27. 13:18

A 2012. április 26. és október 31. között a Közlekedési Múzeumban látható tárlat a házi számítógép hőskorának tárgyai előtt tiszteleg: az április elején elhunyt Jack Tramiel legendás cége, a Commodore által gyártott, idén 30 éves C64 - és a nagy vetélytárs, a Sinclair által gyártott, szintén 30. születésnapját ünneplő Sinclair Spectrum konfigurációja is bemutatkozik. A ZX Spectrum néhány egzotikusnak ható szovjet klónja is látható a kamarakiállításon.

A kiállításon látható lesz a világ első kazettás floppy-ja, a Jánosi Marcell által tervezett MCD-1. A tárgy egy olyan példányát is kiállítják– a múzeumok történetében elsőként - , melyet kimondottan a nyugati piac megnyerésére készítettek és a ZX Spectrumhoz illesztettek. A népszerű Commodore-64-et ki is próbálhatja a látogató.

A házi számítógép hőskora címmel újrarendezett tárlaton ritka kiegészítők - és a híres C64 utódja, az AMIGA is látható. Ahogy a kiállítás alcíme, egy korabeli szójáték is sugallja: "AMIGA készlet tart!"

A kiállítás a múzeum 2011-ben megnyitott DOStalgia című, a személyi számítógép történetéről szóló kamarakiállításának megújításaként jött létre: ez a 2.0-ás verzió.

A kiállítás helye: Közlekedési Múzeum, XIV. kerület, Városligeti krt.11

A kiállítás ideje: 2012. április 26 – 2012. október 31.


	A házi számítógép hőskora

Aktuális számunkat keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő itt!

2019. nyár: Őrült uralkodók

Ízelítő a Magazinból

Legolvasottabb cikkeink

Facebook Twitter Tumblr

 

Váltás az asztali verzióra