Múlt-kor.hu

Múlt-kor bolt: Itt vásárolhatsz termékeinkből 》

11 hajmeresztő gyermekgondozási eszköz a 20. század elejéről

2016. december 1. 11:55

Feltalálók és mérnökök a 20. század elején számos olyan találmánnyal álltak elő, amelyek a gyermekgondozást voltak hivatottak megkönnyíteni. A megoldások többsége kevésbé kreatív, mint amennyire ijesztő. Szerencsére többségük nem állta ki az idő próbáját.

<

Csecsemő-alvóerkély

1916 májusában, a nagyvárosok túlzsúfoltságára kifundált megoldásként bukkant fel ez a bizarr megoldás: a lakás egyik ablakából a kültérbe „lógó”, vasból készült szerkezet elvileg több mint 200 kilót elbírt. A rajta lévő rácsozat megakadályozta, hogy a baba elszökjön, a háló pedig távol tartotta a bogarakat az erkélykétől, amelyben, mint látható, egy egész babakocsi is elfért.  

Önjáró bölcső

Sheldon D. Vanderburgh amerikai feltaláló újszülött gyermeke számára fejlesztette ki 1917 szeptemberében a fenti, az óramutató járásával megegyező irányú motorral felszerelt függőágyat, miután elege lett abból, hogy egy folyamatosan síró babával nem tudott mit kezdeni. A szerkezet kellemesen elringatta a csecsemőt, anélkül, hogy a szülőknek maguknak közbe kellett volna avatkozniuk. 

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

11 hajmeresztő gyermekgondozási eszköz a 20. század elejéről

Aktuális számunkat keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő itt!

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig

Ízelítő a Magazinból

További friss hírek

Legolvasottabb cikkeink

Facebook Twitter Tumblr

 

Váltás az asztali verzióra